ne tür kumar lisansı alınabilir bilgisayar nasıl alınır 13

Windows 10 Lisans Türü Nasıl Öğrenilir?

Bu lisans türlerinin kullanıldığı amaca göre türleri vardır. Bu lisans türleri arasında en yaygın olanları OEM, Retail ve Volume‘dür. Sorun devam ederse cihazınızı yeniden başlatmanız ve lisans aktarım işlemini yeniden denemeniz faydalı olabilir. Bir lisansı aktarırken uygunluğun doğrulanması ve belirlenen gerekliliklerin karşılanması hayati önem taşır. Bu süreci kolaylaştırmak için doğru kararları vermenize yardımcı olacak adım adım bir liste derledik.

Elbette, aynı bilgisayarda yeni bir sabit disk satın alma ve Windows 10’i sorunsuzca biçimlendirme ve yeniden yükleme gibi değişiklikler yapabiliriz. Bir Windows lisansını başarıyla aktarmak için iki önemli adım vardır. Eski makinenin lisansını devre dışı bırakıp yeni cihazda etkinleştiriyorlar. Kişisel e-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile e-Devlet hesabına giriş yaparak GSBBİZ portalına ulaşabilmek ve buradan da başvuru yapabilmek de mümkündür. E-devlet sistemine uygulama ya da internet adresi üzerinden giriş yaptıktan sonra vergisiz bilgisayar / tablet, telefon ve internet desteği başvurusu yapılabilmektedir. Vergisiz bilgisayar / tablet başvurusu internet üzerinden yapılabilmektedir. Aynı şekilde internet desteği ve telefon satın alımı da internet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait olan GSBBİZ portalı aracılığı ile yapılır. Ayrıca e devlet üzerinden portala ulaşım sağlayabilmek de mümkün olur. Evet, merak ediyorsanız Windows lisansını bir bilgisayardan diğerine aktarmak tamamen geçerlidir. Aslında, Microsoft bunu yapmanın basit bir yolunu bile sağlar. Üzerine henüz Windows yüklemediyseniz, yükleme işlemi sırasında anahtarı girebilirsiniz.

Perakende Windows lisansı, yalnızca birkaç adımda bir bilgisayardan diğerine aktarmanıza olanak tanır. Eski makinede lisans anahtarını devre dışı bırakmanız ve yeni cihazda etkinleştirmeniz gerekir. Kaç kez transfer edebileceğiniz konusunda bir sınırlama yoktur. Ancak, bunu sık sık yapın ve Microsoft şüpheli etkinlik için işaretleyebilir. Bu durumda, sorunu çözmek için Microsoft desteğine başvurmanız gerekir. Güvenilir ve düzenli bir oyun deneyimi sağlamak için kumar sitelerinin lisanslarının kontrol edilmesi önemlidir.

Dijital lisansınızın olup olmadığını öğrenmek için aktivasyon ayarları sayfasını ziyaret edin Windows’ta. Arama kutusunda “aktivasyon” kelimesini arayarak ve en üstteki sonuca tıklayarak oraya ulaşabilirsiniz. Resmî Gazete’de de yayımlanan bilgiler doğrultusunda 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama, bu tarihten önce satın alınan cihazları kapsamamaktadır. Diğer tüm şartlar uygun olsa da satın alımın belirtilen tarihten sonra yapılmış olması gerekir. Ayrıca bir veya iki Euro değerinde OEM lisansı satın almanızı da önermiyoruz. Sahte olarak kullanılan sahte lisanslar ve başlangıçta etkinleştirebilmemize rağmen, gün sayımları olacak. Aynı anda sadece bir lisansın PC’de kullanılmasına izin verir. Zaten monte edilmiş bilgisayarları satın alanlardan biriysek, çoğu fabrika lisansı (OEM) ile geldiği için sorun yaşamazız. Ancak, kendimize veya bir mağazaya monte edilmiş bir, iki veya daha fazla bilgisayar varsa, işler değişir. Bu bilgisayarların genellikle bir Windows lisansı yoktur. Bir Windows 10 lisansı almak istediğiniz de birden çok farklı Windows 10 Lisansı olduğunu fark edeceksiniz.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa veya lisans sorunları yaşıyorsanız, Microsoft’un resmi destek kanallarından yardım almanızı öneririm. Windows 10 lisansını internet bağlantısı olmadan aktarırken Microsoft tarafından belirlenen şartlar ve koşullara uymanın önemli olduğunu unutmayın. ‌Ayrıca bu yöntemlerin Windows sürümüne ve sistem yapılandırmanıza göre değişebileceğini unutmayın. Şu anda Windows 11 lisansı satın alamıyoruz ancak cihazımızı Windows 10’un en son sürümüyle güncellersek ücretsiz olarak yükseltebiliriz. Cihazınız uyumlu değilse, yine de Windows 11 lisanslarının ayrı ayrı satılmasını beklemeniz gerekir. Her şeyden önce Windows 11’in minimum gereksinimlerini kontrol edin. Microsoft’tan orijinal bir lisans almanın en basit yolu, web sitesine gidip orada yapmaktır. Tedarikçiniz, satın aldığınız mağaza veya onların sağladığı satış sonrası müşteri hizmetleri ile sorun yaşamanıza neden olabilecek herhangi bir sıkıntıdan kurtulacaksınız. Ancak, diğer birçok web sitesi de OEM sürümlerini satmaktadır. Windows 11 lisans satın alma yollarını ve alırken dikkat etmemiz gerekenleri sizler için derledik. Her sürümün fiyatını açıklayacağız ve piyasada bulunan farklı sürüm türlerini keşfedeceğiz. Hepsi bu kadar Windows lisansını yeni bir bilgisayara aktarmak bu kadar basit.

  • Her şey Windows lisansınızı nereden satın aldığınızla ilgili değildir; aynı zamanda lisans türü ve kullanılacağı cihazların sayısıyla da ilgilidir.
  • İyi bir GPU’ya sahip olmak, yazılımı daha iyi çalıştırmanıza yardımcı olur.
  • Eski bilgisayarı henüz silmediyseniz, ürün anahtarını resmi olarak kaldırmanızı ve etkin bir şekilde “devre dışı bırakmanızı” öneririz.

Windows, ürün anahtarını yükleyecek ve bunu yaptığınız anda Yüklü ürün anahtarı mesajını gösterecektir. Windows’u Sıfırla veya eski bilgisayarınızdaki sürücüyü tamamen silin. Windows 10 veya 11’i nasıl sıfırlayacağınızla ilgili eğiticimize bakın. Bunlardan herhangi birini yapmazsanız, bilgisayar Microsoft’a kayıtlı olarak görülecek ve aynı anahtarı yeni bilgisayarda etkinleştirmenizi engelleyebilir. Bilgisayar Mühendisliği tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında yapılan tez ve dönem projesi çalışmaları Yazılım Yoğun Sistemlerin Geliştirilmesi alanına odaklanmıştır. Bunun yanı sıra aşağıdaki alanlarda da çalışma yapılmaktadır. Bunun ardından vergi iadesinin, satın alımı takip eden ayın yirminci günü itibarıyla öğrencilerin verdiği IBAN’a gönderileceği belirtiliyor. Yapılan resmi açıklamaya göre 9.500 TL altındaki tüm telefon, bilgisayar ve tabletler indirim kapsamında tutuluyor. Üstelik vergisiz satın alınan cihazın yerli üretim olması gibi bir şart yok. Yeni PC’nizdeki sürücülerin yedeklenmesi ve güncellenmesi, sistem işlevselliğini ve kararlılığını sağlamak için önerilen bir uygulamadır.

İşlem tamamlandıktan sonra lisansı başka bir bilgisayara aktarabilir veya daha sonra sorunsuz bir şekilde yeniden kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Bu süreç sırasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız Microsoft’un destek kanalları aracılığıyla ek yardım aramaktan çekinmeyin. “Olabilir” diyoruz, çünkü bir Windows lisansını devretme yeteneğiniz, sahip olduğunuz lisans türüne bağlıdır, aşağıda açıklayacağız. Ancak, yeni bir anahtara ihtiyacınız varsa, Windows 11 veya 10’u ücretsiz veya ucuza nasıl edineceğinizle ilgili makalemize göz atın. Yeni cihaza Windows 10 yükledikten sonra lisansı etkinleştirmeniz gerekecektir.

Ardından ⁢’ye tıklayınGüncelleme ve güvenlikve Seç etkinleştirme. ⁢Sonra seçin Ürün anahtarını değiştir ve aktardığınız lisansın ürün anahtarını girin. Talimatları izleyin ve etkinleştirme işlemi tamamlandıktan sonra lisans yeni cihazda kullanılmaya hazır olacaktır. İlk adım olarak mevcut/eski cihazdaki perakende lisansını devre dışı bırakmamız gerekiyor. O kadar sık ​​değil, ancak bir Windows lisansını bir bilgisayardan diğerine aktarmanız gereken zamanlar olacaktır. Örneğin, yeni bir bilgisayar satın aldınız ve eskisini emekli etmek istiyorsunuz veya eskisini yenisi için satmayı planlıyorsunuz, vb. Sebebi ne olursa olsun, bir bilgisayardan diğerine kalıcı olarak geçerken Windows lisansını aktarmak faydalıdır. Sonuçta, yeni bir Windows lisans anahtarı satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bilmiyorsanız, perakende Windows lisansı oldukça pahalıdır.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *